Dorohoi News Logo

Primim la redacţie: Regulile de circulaţie se aplică şi în Dorohoi ? - FOTO

Dorohoi

Am primit pe adresa redacţiei DorohoiNews, o sesizare venită din partea unui dorohoian, cu dorinţa de a fi publicată pe site-ul nostru.

Redăm integral această sesizare:

„Ca urmare a articolelor publicate de ziarul dumneavoastră, prin care, locuitori ai oraşului semnalează diferite nereguli, doresc pe această cale, să îmi exprim nemulţumirea faţă de unii conducători auto, care îşi parchează maşinile pe Bulevard, în locuri nepermise, deşi au parcări amenajate. Codul Rutier prevede la art. 63: Se considera oprire imobilizarea voluntară a unui vehicul pe drumul public, pe o durată de cel mult 5 minute. Peste această durată, imobilizarea se considera staţionare. Ce se întâmplă cu maşinile care staţionează ore în şir, pe Bulevardul Victoriei, blocând banda unu ? Vine romanul de la servici, sau de unde vine, lasa maşina unde vrea, că doar plăteşte impozit, nu câteva minute, să descarce bagajul, nu cu luminile de avarie pornite, o lasă cât vrea muşchii lui, până a doua zi, că doar nu îl întreabă nimeni. Astfel de cazuri, sunt zilnic întâlnite, inclusiv pe Podul Botoşani, pe sensul de urcare în apropierea Parcului Cholet, de la Policlinica Stomatologică (din faţa Farmaciei) până la Biserica Sfânta Vineri cât şi mai la deal de Biserică, prin faţa blocurilor...
Sau, tot în Codul Rutier găsim: Vehiculul oprit sau staţionat pe partea carosabilă trebuie aşezat lângă şi în paralel cu marginea acesteia, pe un singur rând, dacă printr-un alt mijloc de semnalizare nu se dispune altfel.
Cine trebuie să se ocupe de respectarea regulilor de circulaţie ? Poliţia Rutieră ? Poliţia Locală ? Primăria ? Vede cineva că uneori, Staţia VIP, pe banda de coborâre, de la Podul Botoşani, este blocată de autoturisme parcate neregulamentar, de-a curmezişul ? Sau peste drum, unde stau „piraţii”, când poliţia îşi face „rondul”, trecând prin faţa Farmaciei lui Zaiţ, nu se vede ? Acolo este, sau ar trebui să fie, parcare pentru maşinile care descarcă marfa. În realitate, stau maşinile aliniate precum cărţile în bibliotecă ! De la sensul giratoriu spre Blocul Turn, până la Ramiro, nu mai spun... stau maşinile, una după alta.”


NOTĂ: Dorohoi News nu-şi asumă răspunderea pentru conţinutul mesajului primit pe adresa redacţiei noastre şi publicat mai sus.

local
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web