Dorohoi News Logo

IBĂNEȘTI: Au început lucrările la drumul comunal Topală Ghe. - centrul comunei

Untitled2

Primăria Ibăneşti a dat startul lucrărilor de reabilitare și modernizare a sistemului rutier care face legătura între drumul județean DJ 291D cu centrul comunei Ibănești.

Miercuri, 8 octombrie 2014, autoritățile ibăneștene au predat amplasamentul segmentului de drum operatorului economic ce va executa lucrările de reabilitare a proiectului de investiții „Asfaltare drum public pe segmentul de intersecție D 291D (km 12+200) – centrul comunei Ibănești, județul Botoșani”.

„Demararea lucrărilor de reabilitare și modernizarea infrastructurii rutiere este un mare câștig pentru locuitorii comunei Ibănești. Este un proiect de investiții mult așteptat de ibăneșteni, o nouă etapă de dezvoltare la standarde europene. În prezent sistemul rutier este alcătuit din balast și piatră spartă, iar activitatea rutieră nu se desfășoară în mod eficient și corespunzător. Ne dorim ca acest segment de drum, ale cărui lucrări de asfaltare au început în cursul zilei de ieri, să asigure condiții normale de siguranță a circulației impuse de normele și normativele tehnice în vigoare, accesul mai rapid la rețeaua de drumuri județene, utilități sociale, administrative și economice, precum și mărirea stării de viabilitate. Cu alte cuvinte, această nouă investiție va aduce comuna pe făgașul normal, asigurând o infrastructură rutieră decentă, care să permită accesul tuturor mijloacelor de transport, cât mai facil și civilizat. Zona de reabilitare și modernizare este cu atât mai importantă cu cât, pe acest segment de drum se află cele mai importante instituții publice locale: Școală, Spital, Biserică etc. Discutăm așadar și de facilitarea accesului la educație, sănătate, spiritualitate etc.” a precizat domnul primar, ing. Romică Magopeț.

 

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un simplu „Click” - „Îmi place”, comunității noastre de cititori de pe pagina de Facebook.



 

local
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web