Dorohoi News Logo

Amintiri despre trecut – „Dorohoiul de altădată” - Pe centru, la deal - FOTO

Dorohoi - trecut si prezent

Despre zona redată în imaginea alăturată, redacţia Dorohoi News, suportul media al campaniei „Dorohoiul de altădată”, prin care se doreşte o reconstituire a istoriei oraşului, prin fotografie,  a mai relatat într-o ediţie anterioară.

Această nouă fotografie “recuperată” a fost imortalizată, în trecut, dintr-un alt unghi decât cele cunoscute până acum şi redă o clipă decupată din realitatea urbei noastre de acum peste treizeci de ani. Privind în trecut, dorohoienii îşi vor aminti acest „colţ” de oraş, aşa cum arata în anii ’80, la parter magazine, iar, la etaj locuinţe, strada fiind animată de concetăţenii noştri. Aceste imobile care au făcut parte din trecutul Dorohoiului, multe dintre acestea fiind contemporane cu bunicii şi străbunicii noştri, pot fi amintite, cunoscute şi retrăite de un segment mai mare de locuitori ai Dorohoiului (dar şi de către cei aflaţi peste hotare), cu ajutorul internetului.

Da, aşa era odinioară… Parfumeria - deservită de Cantor Antoneta, Magazinul Chimicale – gestionat de d-na Julinschi, urma o Croitorie, Magazinul Tricotaje – gestionat de Leib Estera, Artizanatul, Cofetăria, Cinematograful şi o Librărie. Mai ştie cineva, azi, cine erau trecătorii din fotografia alăturată ? Recunoaşte cineva o rudă, un bunic ? Analizând fotografia remarcam trecătorii îmbrăcaţi cu haine groase şi căciuli, era frig.

Solicităm acelor cititori, care deţin fotografii, vederi, cărţi poştale, cu aspecte ale trecutului istoric al oraşului, să le trimită pe adresa redacţiei, pentru a fi făcute publice. (Marius Petrescu)

 

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un simplu „Click” - „Îmi place”, comunității noastre de cititori de pe pagina de Facebook.



 

local
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web