Dorohoi News Logo

Campanie de informare şi educaţie sanitară în cartierul Drochia din Dorohoi - FOTO

Directia de Asistenţă Socială Dorohoi

Directia de Asistenţă Socială Dorohoi a organizat în data de 05.11.2014, acţiunea de informare şi educaţie sanitară pe tema „Tuberculoza pulmonara, profilaxia virozelor respiratorii si notiuni de igiena” care a avut loc în cartierul Drochia.

La această acţiune a participat din partea Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani, d-nul dr. Saradan Corneliu care a prezentat principalele simptome ale tuberculozei pulmonare, cauzele si preventia contactarii tuberculozei pulmonare, importanta respectarii tratamentului recomandat de medicul specialist, principalele viroze respiratorii, reguli de igiena individuale si in colectivitate. In cadrul acestei actiuni au fost distribuite pliante cu tematica de mai sus mentionata unui numar de 74 de persoane de etnie roma. Din partea D.A.S. Dorohoi au participat As. med. Comunitar Lomuş Ovidiu şi administratorul cartierului Drochia, Nechita Marian. La această acţiune a mai participat şi un reprezentant al comunitatii rome d-l Feraru Romica.

D.A.S. Dorohoi va mai organiza în colaborare cu Direcţia de Sănătate Publică Botoşani si alte campanii de informare şi educaţie sanitară pentru grupurile vulnerabile din comunitatea romă.

 

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un simplu „Click” - „Îmi place”, comunității noastre de cititori de pe pagina de Facebook.



 

local
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web