Dorohoi News Logo

Vizită ministerială la Spitalul Municipal Dorohoi - FOTO

Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu la Dorohoi_09

Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a ajuns luni, 10 noiembrie 2014, la Botoșani, acesta având programate vizite de lucru la Spitalul de Recuperare „Sf. Gheorghe” din Botoșani, Spitalul Municipal Dorohoi și Spitalul din Darabani.

În jurul orei 17:25, șeful din Sănătate a fost întâmpinat la Spitalul Municipal Dorohoi de Stelian Gherasim, directorul spitalului, Dorin Alexandrescu, primarul municipiului Dorohoi, angajaţi ai spitalului şi reprezentantul sindicatului „Sanitas” Dorohoi. Nicolae Bănicioiu a sosit la Dorohoi însoțit de prefectul Costică Macaleți, Costel Lupașcu, președintele CAS Botoșani, senatorul Doina Federovici, deputatul Tamara Ciofu și alte oficialități.

În cadrul vizitei, Nicolae Bănicioiu a primit atât verbal cât și scris, solicitările care ar completa îmbunătățirea actului medical din cadrul Spitalului Municipal Dorohoi. Aceste solicitări se refereau în principal la finanțarea CPU din transferuri de la bugetul de stat, dotarea cu un Computer Tomograf, reabilitarea blocului materno-infantil și modificarea structurii organizatorice a spitalului prin suplimentarea numărului de paturi de spitalizare de zi de la 30 de paturi la 50 de paturi.

„Domnul ministru a confirmat faptul că linia de gardă care este aprobată, este finanțată și funcționează acum în spital, iar începând cu 1 ianuarie 2015 va fi finanțată de către Minister, ceea ce va degreva bugetul spitalului de această cheltuială. Am făcut o solicitare în ceea ce privește dotarea spitalului cu un Computer Tomograf, aparat medical de o importanță deosebită care ar rezolva multe cazuri. Am mai solicitat îmbunătățiri și reabilitarea blocul materno-infantil, iar domnul ministru a zis că vom încerca să găsim rezolvare și pentru acest lucru, asta însemnând că vom recurge la un studiu de fezabilitate să vedem costurile și cheltuielile. Dacă aceste deziderate vor fi rezolvate în viitori pentru Dorohoi, cred că sănătatea din zona care deservește Spitalul Municipal Dorohoi va fi mult îmbunătățit. Eu mă bucur mult pentru aceste deziderate și dacă vom fi serioși, vom avea un sprijin real în domnul ministru Bănicioiu, pentru că ceea ce a promis până acum s-a rezolvat pentru Dorohoi.”, a declarat pentru Dorohoi News, Dorin Alexandrescu, primarul municipiului Dorohoi.

După această vizită atât Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, cât și directorul Spitalului Municipal Dorohoi s-au arătat mulțumiți de această vizită.

„Sunt foarte fericit că domnul ministru a venit la Dorohoi. De-a lungul carierei mele am întâmpinat la Dorohoi mai mulți miniștri ai sănătății, însă cred că acest ministru este unul dintre cei mai buni pentru că este tânăr și are perspectivă. Viitorul acestei țări stă în tineret, iar ministrul Bănicioiu este un băiat tânăr și are capacități să se dezvolte.”, a declarat pentru Dorohoi News, Stelian Gherasim, directorul Spitalului Municipal Dorohoi.

Însoțit de oficialități, Nicolae Bănicioiu a făcut un scurt tur al unității spitalicești, poposind câteva minute în Unitatea de Primiri Urgențe și la secția de Radiologie, după care acesta s-a deplasat către Spitalul din Darabani. (Andrei B.)

Autor: DorohoiNews.ro

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un simplu „Click” - „Îmi place”, comunității noastre de cititori de pe pagina de Facebook.



 

local
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web