Dorohoi News Logo

Primim la redacţie: Nesimţirea locatarului sau toleranţă din partea autorităţilor ?

Dorohoi-cos de gunoi

Un cititor al Dorohoi News, un dorohoian, ne-a trimis pe adresa redacţiei o sesizare, pe care o redăm integral:

„Vă scriu dumneavoastră, redacţiei DorohoiNews, pentru că în altă parte nu ştiu cui m-aş putea adresa, poate aici autorităţile văd cu alţi ochi, când facem „de tot râsul” dorohoienii.
Încep prin a vă relata: Acum 2-3 zile, mă deplasam înspre centrul oraşului. La Podul Botoşani, în sensul giratoriu, lângă Marelbo, coşul de gunoi stradal era plin cu saci de gunoi casnic. Am vrut să văd şi a doua zi dacă coşul este iar plin şi am constatat că un locatar, probabil din zonă, are un obicei de a lăsa gunoiul fără nici un pic de reţinere. Cum aş putea să numesc fapta aceasta? Nesimţire? Hmm...puţin spus! Sunt atâtea containere de gunoi în oraşul ăsta, special amenajate pentru locatarii blocurilor, (cei ce stau la casa beneficiază de pubelă de la primărie care odată la câteva zile o scot în faţa porţii şi trec cei de la Serviciul Public Local şi o ridică). Dragă dorohoianule, şi toţi cei ce procedaţi la fel ca aceasta, coşurile de gunoi stradal sunt pentru a arunca în ele gunoaie precum: un ambalaj de la un pachet de biscuiţi, chiştoacele de la ţigări, ambalajele de la orice aliment, gumele de mestecat (care apropo, săracele pavele din oraş, câte gume de mestecat au pe ele), orice ambalaj sau gunoi de dimensiune mică, NU pungi pline de gunoi casnic! Trăim într-un oraş, care cât de cât a prins un contur şi o imagine de “oraş european”, şi mai avem pretenţii să ni se facă tot felul de investiţii în oraş? Oamenii ca dumneavoastră fac oraşul de râs!  Aşadar, mă mir că nu aruncaţi gunoiul pe geam, direct pe trotuar, că doar trebuie să vină angajaţii de la salubrizare să vă ridice pungile pline de gunoi, care ar trebui se se arunce la container, nu în coşurile stradale de gunoi care sunt amplasate pe trotuar, ce să mai zic în cazul dumneavoastră chiar în centrul oraşului, la sensul giratoriu! Ruşine încă odată! Sper că organele competente de aceste nereguli să ia odată şi odată măsuri!”


NOTĂ: Dorohoi News nu-şi asumă răspunderea pentru conţinutul mesajului primit pe adresa redacţiei noastre şi publicat mai sus.

local
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web