Dorohoi News Logo

Amintiri despre trecut – „Dorohoiul de altădată” – Secţia de Mobilă

Dorohoi trecut si prezent 1

Secţia de Mobila a Cooperativei Meşteşugăreşti Sporul, o secţie care, altădată, producea mobilier pentru oraş şi împrejurimi, datorită concurenţei acerbe de pe piaţă şi schimbărilor care au avut loc după Revoluţie, şi-a închis porţile acum câţiva ani.

Muncitorii, care ani de-a rândul au îmbrăcat halatul (echipamentul de protecţie) în această secţie, îşi aduc aminte cu nostalgie de acele vremuri. În trecut, circula o glumă prin oraş, glumă care făcea referire la cele două Cooperative Meşteşugăreşti din Dorohoi. Părinţii şi bunicii noştri, se distrau, fără să ştie ce îi aşteaptă, afirmând că: „Viitorul” nu are spor...iar „Sporul” nu are viitor.

Trecerea anilor, TIMPUL, a demonstrat că, „Viitorul”...a avut spor, funcţionând şi în prezent, sub o altă denumire. Un întreprinzător, a investit şi a reabilitat vechea clădire, în prezent, aici, desfăşurându-şi activitatea un depozit de materiale de construcţii.

Multe dintre fotografiile „recuperate” până acum, în cadrul campaniei „Dorohoiul de altădată”, provin din colecţia personală a prof. Ilarion Mandachi şi, în egală măsură, au putut fi cunoscute de dorohoieni datorită lui Roşca Velea Alexandru.

Bănuim că, mulţi dintre dumneavoastră, cititorii Dorohoi News, suportul media al acestei acţiuni de reconstituire, prin fotografie, a istoriei oraşului, păstraţi în albume de familie, fotografii, vederi, cărţi poştale, cu aspecte ale trecutului istoric al oraşului, este păcat să rămână acolo. Ne putem bucura cu toţii de ele.

Vă rugăm să le trimiteţi pe adresa redacţiei, pentru a fi făcute publice. (Marius Petrescu)

 

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un simplu „Click” - „Îmi place”, comunității noastre de cititori de pe pagina de Facebook.



 

local
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web