Dorohoi News Logo

Primarul Dorin Alexandrescu insistă pentru realizarea centurii ocolitoare a municipiului Dorohoi

Dorin Alexandrescu FOTO

Realizarea unei centuri a municipiului Dorohoi este principalul obiectiv al primarului Dorin Alexandrescu. Acesta a făcut deja mai multe demersuri, a apelat la sprijinul parlamentarilor şi speră ca în cursul acestui an să demareze lucrările.

În ultimii ani, municipiul Dorohoi a atras foarte mulţi bani atât europeni cât şi guvernamentali, realizându-se o serie de obiective la care nici nu visau dorohoienii. O parte dintre aceste proiecte vor fi finalizate anul acesta iar din punct de vedere al infrastructurii şi alimentării cu apă va arăta a oraş european.

„În ultimii ani, în Dorohoi au intrat foarte mulţi bani şi am realizat multe obiective. Am investit în unităţi de învăţământ, în infrastructură, în cultură şi în multe activităţi. Am făcut un studiu cu privire la părerea dorohoienilor despre calitatea serviciilor pe care le oferă administraţia publică şi mi-am dat seama că feedback-ul este bun. Am realizat patinoarul iar acesta a avut un succes deosebit. S-a lucrat la piscină iar aceasta va fi finalizată în câteva luni. Mai este cinematograful care e o clădire de excepţie. Nu mai vorbim de PIDU, cel mai mare proiect al Dorohoiului. Mai avem proiectul de apă care este gestionat către Nova Apaserv”, ne-a spus primarul Dorin Alexandrescu, citat de btonline.ro.

Pentru 2015, principala ţintă a primarului Dorin Alexandrescu este obţinerea finanţării pentru centura ocolitoare a municipiului Dorohoi. Este vorba de un drum de 11,6 kilometri.

„Facem demersurile pentru construcţia a 50 de apartamente ANL. De asemenea, lucrăm pe o stradă care se numeşte Ocolitorul Col. Vasiliu. Pe SEAP este studiul de fezabilitate pentru centura ocolitoare a Dorohoiului. Dacă acest proiect se materializează şi sunt convins că se va materializa, va fi unul dintre cele mai importante proiecte ale Dorohoiului. Vor fi multe firme care îşi vor îndrepta ochii şi spre această zonă. Infrastructura pe care o realizăm în această perioadă în municipiul Dorohoi, va fi protejată deoarece, cei 11,6 kilometri vor ocoli Dorohoiul. Începe de la drumul dinspre Suceava, ajunge la drumul spre Botoşani şi se va opri la ieşirea spre Darabani”, a precizat primarul Dorohoiului care a adăugat că pentru perioada 2015-2020 vizează realizarea unor lucrări de infrastructură, lucrări la unităţile de învăţământ, investiţii în sănătate şi un ambulatoriu.

 

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un simplu „Click” - „Îmi place”, comunității noastre de cititori de pe pagina de Facebook.



 

local
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web