Dorohoi News Logo

Se modernizează învățământul dorohoian: În acest an se vor construi două grădinițe

Dorin Alexandrescu - primar Dorohoi

Munca depusă timp de aproximativ opt ani, în care s-au depus proiecte şi s-au clădit speranțe, nu a fost în zadar. Din câte se pare, anul acesta se vor primi fonduri pentru construcția celor două grădiniţe din Dorohoi.

Deși nu se știe clar dacă finanțarea va veni de la Banca Mondială, așa cum se cerea inițial, sau va veni de la Guvernul României, cert este faptul că și primarul municipiului Dorohoi, Dorin Alexandrescu, a confirmat faptul că cele două unități de învățământ se vor muta în „casă nouă”.

„Confirm faptul că în viitorul apropiat, în municipiul Dorohoi, se vor construi două grădiniţe noi, una în cartierul Plevna, iar cealaltă pe strada Alexandru Ioan Cuza. Documentaţia pentru cele două grădinițe a fost depusă de foarte mult timp și vom depune și memoriu. Cele două grădinițe sunt pe lista de priorități și așteptăm finanțarea, având în vedere că Guvernul României a aprobat construirea a sute de grădiniţe.”, a declarat pentru Dorohoi News, Dorin Alexandrescu, primarul municipiului Dorohoi.

Cele două clădiri noi sunt pentru Grădinițele Nr.3 și Nr.6. Grădiniţa Nr. 6 are sediul pe strada Alexandru Ioan Cuza, într-o clădire primită prin donație pentru învăţământ din anul 1860. Această unitate este cu program prelungit și este structură a Liceului Teologic „Sf. Ioan Iacob” Dorohoi. Grădiniţa Nr. 3 are sediul pe Bulevardul Victoriei la parterul unui bloc. Unitatea de învățământ este cu program normal și este structură a Şcolii Gimnaziale „Al. I. Cuza” Dorohoi.

 

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un simplu „Click” - „Îmi place”, comunității noastre de cititori de pe pagina de Facebook.



 

local
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web