Dorohoi News Logo

Amintiri despre trecut - „Dorohoiul de altădată” - manifestări patriotice - Galerie FOTO - VIDEO

Amintiri despre trecut 1

Noi imagini, vechi, ce amintesc de parfumul târgului de altădată, amintiri păstrate pe hârtie fotografică, ale vieţii de odinioară, redescoperite ca urmare a campaniei “Dorohoiul de altădată”, prin care se urmăreşte a reconstitui o istorie a Dorohoiului, prin imagini ale clădirilor şi locurilor oraşului vechi, frânturi de istorie, pot fi cunoscute, azi, prin intermediul redacţiei Dorohoi News, suportul media al acestei acţiuni.

Pe 30 decembrie 1947, regele Mihai a fost forţat să abdice şi a fost proclamată Republica Populară Română. Odată cu această proclamare, a fost încheiat un tratat de prietenie, colaborare şi asistenţă mutuală dintre Republica Populară Română şi URSS. Noua Republică Populară şi-a găsit un lider în Gheorghe Gheorghiu-Dej. Imaginile alăturate, provin dintr-o perioadă controversată, apreciată de unii...blamată de alţii...dar, fac parte din trecutul urbei noastre. Fotograful din trecut a surprins dâra trecerii noastre prin timp şi spaţiu: Manifestanţi pe strada I. C. Frimu – fosta I. C. Brătianu; Clădirea fostei Bănci Naţionale din faţa Primăriei (vechi); Sediul Federalei de pe strada Grigore Ghica; Manifestanţi urcând pe “Strada Mare” (actualul Pietonal) spre Piaţa din faţa Primăriei.

Solicităm acelor cititori, care deţin fotografii, vederi, cărţi poştale, cu aspecte ale trecutului istoric al oraşului, să le trimită pe adresa redacţiei, pentru a fi făcute publice. (Marius Petrescu)
 


 

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un simplu „Click” - „Îmi place”, comunității noastre de cititori de pe pagina de Facebook.



 

local
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web