Dorohoi News Logo

Dorin Alexandrescu: „Reabilitarea şi modernizarea urbană a municipiului Dorohoi este în parametrii”

Dorohoi Planul Integrat de Dezvoltare

S-a intrat pe ultima sută de metri cu proiectul „Reabilitarea şi modernizarea urbană a municipiului Dorohoi”, a Planului Integrat de Dezvoltare (PID) având în vedere faptul că acesta trebuie să fie finalizat până la sfârșitul anului 2015.

Deși proiectul are o valoare estimată la 8 milioane de euro și cuprinde reabilitarea și modernizarea majoritatea străzilor și trotuarelor, Primăria Dorohoi are planuri mari și a solicitat o sumă suplimentară pentru a mai face câteva reabilitări pe lângă lucrările care sunt deja prinse în acest proiect. Suma suplimentară care a fost solicitată se ridică la aproximativ un milion de euro.

„Sunt convins că proiectul de reabilitare și modernizare urbană a municipiului Dorohoi va fi finalizat în termenul stabilit, respectiv sfârșitul anului 2015. Mai mult decât atât, am solicitat o sumă suplimentară, de aproximativ un milion de euro și sper să reușim să o obținem deoarece în faza de licitație s-au făcut economii pe acest proiect, fapt pentru care am solicitat această sumă în baze legale. Suma suplimentară a fost solicitată pentru a reuși să facem câteva reabilitări suplimentare care sunt în special lucrări de asfaltare pe lângă lucrările pe care le avem deja prinse în acest proiect. Am făcut studiul de fezabilitate pentru această sumă, sunt înaintate documentele necesare care acum practic își urmează traseul normal. Dacă vom primi aprobarea, până în luna mai avem timp suficient să facem achiziția pentru aceste lucrări.”, a declarat pentru Dorohoi News, Dorin Alexandrescu, primarul municipiului Dorohoi.

Întrebat de proiectul de modernizare și extindere rețea de apă și canalizare din municipiul Dorohoi, edilul s-a arătat dezamăgit și cu o urmă de regret din cauza faptului că aceste proiecte nu s-au sincronizat așa cum au fost plănuite inițial.

„Avem probleme la nivelul municipiului Dorohoi în ceea ce privesc utilitățile și aici mă refer la reabilitarea rețelelor de apă și canal și extinderea acestora care încă nu are un constructor. Această întrebare am adresat-o ultima dată președintelui Consiliului Județean Botoșani care m-a asigurat că începând cu luna martie se va lucra în municipiul Dorohoi. Eu aici am unele temeri și chiar unele regrete că proiectul nu a început mult mai devreme pentru că o parte din acest proiect se suprapune cu proiectul nostru de reabilitare și modernizare. Totuși sper să se reușească finalizarea proiectului deoarece finanțarea se încheie tot la sfârșitul anului 2015.”, a declarat pentru Dorohoi News, Dorin Alexandrescu, primarul municipiului Dorohoi. (Andrei B.)

Autor: DorohoiNews.ro

 

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un simplu „Click” - „Îmi place”, comunității noastre de cititori de pe pagina de Facebook.



 

local
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web