Deşi redă o amintire de familie, imaginea alăturată a rămas impregnată pe hârtie fotografică şi se încadrează în scopul campaniei de reconstituire a istoriei oraşului, prin fotografie – „Dorohoiul de altădată”, o clipă pe care fotograful, din trecut, a imortalizat-o, purtându-ne astăzi, într-o călătorie în spaţiu şi timp, întorcându-ne prin amintiri, în anii ’75, de parcă un vânt puternic ar fi întors paginile unei cărţi rămase deschise, într-o succesiune de mii şi mii de zile şi nopţi.
Acum, când o astfel de imagine este rară, chiar unicat, când are o oarecare vechime şi când amprenta timpului surprinde clipe din devenirea unui oraş, a unei comunităţi, putem afirma că are chiar valoarea unui document.
Regăsim în această fotografie locul, intersecţia, care mai târziu avea să devină intrarea în Cartierul Plevna. În fundal, de strajă parcă, se remarcă Biserica „Sfânta Vineri – Cuvioasa Parascheva”. Dacă informaţiile sunt exacte, în imobilul din care se distinge doar colţul casei, a locuit familia Relinschi, fiind foarte posibil ca, persoanele din această fotografie să fie membrii ai acestei familii.
Rugăm cititorii Dorohoi News, pe acei dintre dumneavoastră care vă amintiţi despre aceste locuri, să interacţionaţi cu noi prin intermediul redacţiei, pentru ca, împreună, să formulăm o inevitabilă legătură între Trecut şi Prezent, avem datoria morală să răsfoim albumul amintirilor, album ascuns adânc în inima noastră şi să povestim cu dor şi nostalgie, noii generaţii, mai ales acum, când suntem faţă în faţă cu TIMPUL, despre trecutul acestor locuri.
Solicităm acelor cititori, care deţin fotografii, vederi, cărţi poştale, cu aspecte ale trecutului istoric al oraşului, să le trimită pe adresa redacţiei, pentru a fi făcute publice. Marius Petrescu