Ieri, de „Ziua Informării Preventive”, botoşănenii au fost ocoliţi de ghinion. Asta pentru că au urmat sfaturile pompierilor transmise, atât prin intermediul mass-mediei locale, cât şi în cadrul acţiunilor de informare preventivă.
Astfel că, în ziua de 13 octombrie, pe raza judeţului s-a înregistrat un singur incendiu într-o casă părăsită unde au ars mai multe deşeuri.
Sub sloganul „Preveniţi ghinionul”, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani şi Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă din judeţ şi municipiul Botoşani au derulat mai multe activităţi prin care s-a urmărit conştientizarea cetăţenilor asupra pericolelor la care se expun în cazul nerespectării măsurilor şi regulilor de comportare specifice tipurilor de situaţii de urgenţă.
Elevii care frecventează cursurile şcolilor din judeţ au participat la lecţii deschise susţinute de inspectorii de prevenire ai I.S.U. Botoşani.
Totodată, în complexele comerciale şi pieţele din municipiile Botoşani şi Dorohoi s-au organizat puncte mobile de informare preventivă, trecătorii primind pe lângă recomandări pentru a preîntâmpina o situaţie de urgenţă şi pliante din campaniile naţionale „F.O.C.– Flăcările Omoară Copii”, „R.I.S.C. – Renunţă! Improvizaţiile Sunt Catastrofale!”, „Vreau să fiu voluntar!” şi „Nu tremur la cutremur”.
Dacă unii elevi au preferat postura de gazdă pentru pompierii, alţii au venit în vizită la Detaşamentele de Pompieri Botoşani şi Dorohoi, în cadrul „Zilei Porţilor Deschise”.
Tot marţi, cinci dintre acultătorii postului local de radio „FIX” au câştigat câte un stingător de tip P2, oferit de E.on România, după ce au răspuns corect la întrebări cu specific în domeniul situaţiilor de urgenţă.
Concursul s-a desfăşurat în cadrul emisiunii „De suflet, de voie bună”, între orele 15.00 – 18.00.
Pe 13 octombrie s-a sărbătorit şi „Ziua Internaţională pentru Reducerea Riscului de Dezastre”, activităţile derulate fiind un mijloc de promovare a unei culturi globale cu privire la reducerea riscurilor dezastrelor.