Dorohoi News Logo

Zilele Municipiului Dorohoi sarbatorite de catre Casa Municipala de Cultura

Zilele-Municipiului-Dorohoi

Casa Municipala de Cultura si Primaria Municipiului Dorohoi sarbatoresc implinirea a 603 ani de la prima atestare documentara a localitatii printr-un program realizat cu institutiile de invatamant din municipiu.
   Se vor desfasura mai multe concursuri care se adreseaza tuturor categoriilor de varsta, incepand cu clasa  I  pana la clasa a XII a.
   Astfel, concursul de pictura “ ARTUR VERONA” se  desfasoara pe trei categorii de varsta:  6-10 ani,  11-15 ani si  16-20 de ani.  Concursul de poezie “SASA PANA” se adreseaza elevilor din clasele V -VIII si IX- XII. Festivitatea de premiere a celor doua concursuri va avea loc marti, 5 octombrie, orele 11:00 la Casa municipala de Cultura, castigatorii vor primi cate un premiu pentru stradania lor.
    Duminica, 3 octombrie 2010, orele 14:00 va avea loc Concursul de istorie centrat pe cunoasterea istoriei Dorohoiului. Concurs care se adreseaza eleviilor din institutiile de invatamant liceal din oras.  ,,Intrecerea culturala”  va fi urmata de un program artistic sustinut de elevii care activeaza in cadrul Casei Municipale de Cultura. Programul lor va include piese de teatru, momente muzicale dar si reprezentatii ale unor trupelor de dans. 
    Luni, 4 octombrie  2010, ora 11:00 la Casa municipal de Cultura va avea loc a cinsprezecea expozitie personala a profesorului  ION LIVADARU.  La orele 11:30, profesorul CIPRIAN VOLOC  va lansa cartea “Rugaciunile noastre toate” si profesorul  AURELIAN ANTAL  va lansa volumul “Sculpturi cantilenice”.  Tot in aceiasi zi  la Bilblioteca Municipala va avea loc inanugurarea serviciului “Biblionet- Lumea in biblioteca ta”.
   In perioada 3-6 oct 2010 tinerii din Municipiul Dorohoi vor desfasura actiuni de voluntariat care se vor concretiza prin: intrajutorarea constructorilor la ridicarea de case pentru sinistrati, actiuni de curatenie in perimetrul scolilor, in parcuri si pe strazi, dar si actiuni de colectare a deseurilor reciclabile.
   “Toti cei care doresc  sa participle la aceste manifestari culturale sunt asteptati la Casa municipala de Cultura, la Sala Teatrului aflata in curtea Colegiului National Grigore Ghica si la Biblioteca Municipala in numar cat mai mare. Precizez ca intrarea este libera la toate aceste activitati. Va asteptam!” a declarat pentru Dorohoi News, Valuta Murariu, director al Casei municipale de Cultura. (DorohoiNews.ro)

Autor: DorohoiNews.ro

 

local
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web