Dorohoi News Logo

Actiunea politistilor Botosaneni organizata in cadrul „Saptamanii prevenirii criminalitatii”

Pol-amenda soferi

Poliţiştii botoşăneni au organizat ieri, 02 octombrie 2010 o amplă acţiune de prevenire a furturilor din genţi şi buzunare.
   Activitatea a fost realizată în perimetrul Pieţei Centrale din municipiul Botoşani şi a constat în distribuirea de materiale informative cetăţenilor şi transmiterea unor sfaturi preventive de către poliţişti.
   Mai multe echipe de poliţişti au acţionat în zonele cele mai aglomerate ale Pieţei Centrale, în scopul avertizării potenţialelor victime şi descurajării infractorilor.
   Acţiunea face parte din activităţile derulate cu ocazia „Săptămânii prevenirii criminalităţii, iniţiativă la nivel naţional a Institutului de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române si a avut un impact pozitiv asupra cetăţenilor, aceştia apreciind informaţiile primite şi menţionând totodată necesitatea organizării unor astfel de acţiuni şi în alte zone ale municipiului.
Sub acelasi semn, ,,Săptămâna Prevenirii Criminalităţii” poliţiştii rutieri au demarat ieri, 02 octombrie 2010, în întregul judeţ, o amplă acţiune pentru depistarea conducătorilor auto care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere.
   Încercând în mod constant să le reamintească tuturor participanţilor la trafic faptul că a „ALEGE VIAŢA!” este mai mult decât un slogan, poliţiştii au avut ieri ca principal obiectiv creşterea gradului de siguranţă rutieră.
   Astfel, 56 de cadre ale IPJ Botoşani ( poliţişti rutieri şi de ordine publică ) au acţionat în întregul judeţ cu 9 autovehicule dotate cu aparate destinate supravegherii traficului rutier şi măsurării vitezei de deplasare, misiunea principală urmărită fiind o prezenţă pro-activă a poliţiştilor în trafic şi responzabilizarea conducătorilor auto cu privire la riscurile la care se expun, atât pe ei înşişi cât şi pe ceilalţi participanţi la trafic, atunci când calcă prea tare pedala de acceleraţie.
   Un număr de 101 conducători auto au fost depistaţi în trafic încălcând prevederile Codului Rutier privitoare la limitele legale de viteză, 4 dintre aceştia alegându-se cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice. Pentru ale încălcări ale normelor rutiere le-au fost aplicată aceeaşi sancţiune complementară şi altor 5 conducători auto.
   Acţiunea va continua şi pe parcursul zilei de astăzi, 03 octombrie 2010. (DorohoiNews.ro)
     
 

local
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web