Dorohoi News Logo

Rămaşi fără furaje din neglijenţă şi răzbunare

chibrit

Două familii din comunele Dângeni şi Hlipiceni au rămas, duminică, 3 octombrie 2010, fără furajele din gospodărie după ce acestea au fost mistuite în incendii provocate de jocul copiilor cu focul şi cu intenţie. Intervenţia promptă a pompierilor a făcut ca flăcările să nu se extindă şi la clădările din apropiere, fiind astfel salvate bunuri materiale în valoare de 75.000 de lei.
     Lipsa de supraveghere a copiilor coroborată cu lăsarea la îndemâna celor mici a mijloacelor de aprindere au stat la baza producerii unui incendiu în localitatea Iacobeni, comuna Dângeni, care putea avea urmări grave. S-a întâmplat duminică, în jurul prânzului. Profitând de neatenţia părinţilor, băiatul în vârstă de 5 ani şi patru luni al Adrianei Gabriela B., a aprins mai multe chibrituri în apropierea depozitului de furaje, incendiindu-l. Isprava lui, un incendiu care se extinsese la cca. o tonă de furaje şi ameninţa să cuprindă şi clădirile din imediata apropiere, a fost observată de părinţii care au solicitat intervenţia pompierilor. Un echipaj din cadrul Gărzii de Intervenţie Truşeşti s-a deplasat la locul indicat şi a reuşit să stingă incendiul în mai puţin de 30 de minute. Valoarea pagubelor a fost estimată la 100 lei.
     Cinci ore mai târziu, un cetăţean din comuna Hlipiceni a solicitat sprijinul pompierilor după ce furajele din gospodărie i-au fost incendiate. La faţa locului s-a deplasat un echipaj din cadrul Gărzii de Intervenţie Truşeşti, cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă. Intervenţia a durat mai bine de o oră şi jumătate. Flăcările au distrus cca. 4 tone de furaje. S-au salvat şi protejat bunuri materiale în valoare de 25.000 lei. Cauza probabilă a incendiului o constituie acţiunea intenţionată. Cazul a fost preluat de poliţişti. (DorohoiNews.ro)


Autor: DorohoiNews.ro

local
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web