Dorohoi News Logo

Ziua Holocaustului comemorată la Dorohoi

Ziua Holocaustului in Romania

Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România anunta printr-un comunicat de presa, ca va organiza joi, 7 octombrie, in Municipiul Dorohoi, manifestările  de comemorare  a 70 de ani de la  Pogramul antievreiesc, Dorohoi – 1940.
   Manifestarea se înscrie în seria evenimentelor care marchează Ziua Holocaustului în România şi  reprezintă preocuparea autorităţilor locale şi centrale de menţinere a memoriei Holocaustului, de reconciliere istorică şi de cinstire a memoriei martirilor evrei din timpul celui de-al doilea război mondial.
Principalele momente ale manifestarilor vor fi :
    O  ceremonie religioasă şi depuneri de coroane  de flori la Cimitirul evreiesc din Dorohoi, în memoria evreilor ucişi în acest  Pogrom. Serviciul religios va fi susţinut de Prim Rabin Sorin Şlomo Rosen.
    La teatrul din municipiul Dorohoi, va avea loc sesiunea de comunicãri: Începuturile Holocaustului în România - Pogromul antievreiesc de la Dorohoi, 1 iunie 1940, cu participarea unor prestigioşi cercetãtori în domeniul de referinţã, istorici, sociologi, cadre didactice, precum şi un numãr important de specialişti din Israel. 
    Ceremoniile dedicate comemorării Pogromului de la Dorohoi vor beneficia de prezenţa mai multor personalităţi precum Mihai Ţâbuleac, preşedintele Consiliului Judeţean, Zeev Schwartz, preşedintele Comitetului Executiv al Evreilor Originari din România, prefectul Cristian Roman, Dorin Alexandrescu, primarul municipiului Dorohoi, israelieni originari din Dorohoi, sau cu rãdãcini familiale în Dorohoi, jurnalişti.
   Organizatorii vor conferi diplome şi medalii omagiale unor personalităţi locale, naţionale şi internaţionale, pentru activitatea desfăşurată în domeniul studierii istoriei, ca semn al respectului pe care Federaţia Comunităţilor Evreieşti  din România îl poartă tuturor acelora care înţeleg şi susţin adevărul istoric. (DorohoiNews.ro)

Autor: DorohoiNews.ro

 

local
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web