Dorohoi News Logo

Recomandări facute de E.ON Gaz in utilizarea gazului în sezonul rece

e. on

Utilizarea incorectă a aparatelor alimentate cu gaz şi necurăţarea coşurilor de evacuare a gazelor arse continuă să fie  principalele cauze ale producerii unor evenimente grave.
   Anul trecut, 26 de persoane şi-au pierdut viaţa şi 75 au avut de suferit în urma unor explozii sau intoxicaţii cu monoxid de carbon.
   În sezonul rece, odată cu punerea în funcţiune a aparatelor şi instalaţiilor de încălzire alimentate cu gaz, creşte pericolul producerii de accidente sau a intoxicaţiilor cu monoxid de carbon în urma folosirii necorespunzătoare a instalaţiilor de utilizare a gazelor naturale, respectiv a efectuării unor modificări neautorizate ale acestora.
   Pentru prevenirea evenimentelor grave, compania E.ON Gaz Distribuţie informează consumatorii că trebuie să respecte cu stricteţe următoarele reguli privind utilizarea instalaţiilor de gaze naturale:
-    să nu doarmă cu focul deschis (in cazul aparatelor neautomatizate);
-    să nu doarmă în încăperi cu aparate de utilizare neracordate la coşul de fum (aragaz etc.);
-    să nu lase focul nesupravegheat la arzătoarele neautomatizate;
-    să nu folosească aparate de utilizare care nu sunt etanşe sau nu au tiraj;
-    să nu folosească improvizaţii la instalaţiile de utilizare;
-    să asigure o ventilare permanentă în încăperile unde funcţionează centralele termice sau aparatele de consum cu flacără liberă;
-    să asigure verificarea şi curăţarea coşurilor de fum cel puţin de două ori pe an (o dată, obligatoriu înaintea începerii sezonului rece).
   Prin respectarea strictă a acestor reguli consumatorii pot beneficia în condiţii de siguranţă de gazele naturale. (DorohoiNews.ro)


Autor: DorohoiNews.ro

 

local
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web