Dorohoi News Logo

Primariile din judet raman fara angajati din cauza salariilor de mizerie

img.php

Demisioneaza din cauza salariilor de mizerie. De cand li s-a taiat un sfert din leafa si au ramas si fara sporuri, tot mai multi functionari publici din primarii renunta la locurile de munca de la stat.
   Acestia isi cauta slujbe in mediul privat, unde-  spun ei- salariile sunt mai mari si le permit sa traiasca decent.Ramasi fara angajati, primarii ridica neputinciosi din umeri si se tem ca nu vor mai avea cu cine lucra. Primaria Mihai Eminescu nu a trebuit sa faca disponibilizari, dar s-a trezit ca angajatii pleaca de bunavoie.
   Geanina Oniciuc are 36 de ani si de noua ani lucreaza la Primaria Mihai Eminescu, in cadrul compartimentului de taxe si impozite. Cu toate ca are studii superioare, dupa taiarea salariilor cu 25%, femeia a ajuns sa incaseze putin peste 600 de lei. Ajunsa sa munceasca pe nimic, Geanina Oniciuc s-a decis sa isi caute un alt loc de munca.  In aceeasi situatie se afla si colega sa de birou, Maria Irimescu. Femeia si-a dat demisia si de la 1 noiembrie va lucra in mediul privat. Pana acum, opt angajati ai Primariei Mihai Eminescu si-au dat demisia si nu se stie cati din cei care au mai ramas vor reusi sa supravietuiasca cu banii primiti de la stat.
   O alta Primarie unde au inceput sa plece oamenii este cea din Rachiti. Pana acum, doi functionari si-au dat demisia.
   Pe langa faptul ca raman fara angajati, primariile mai au o problema. Nu se stie cat timp vor mai avea bani de salarii pentru cei care inca mai sunt in sistem.


sursa: BotosaniNews.ro
 

local
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web