Dorohoi News Logo

Atenţie, şoferi! Vezi ce nu trebuie să faci când te opreste poliţistul

politie

Atenţie, şoferi români! După ce dezbaterile din Comisia Juridică privind modificările Codului Rutier se anunţă drastice cu şoferii vitezomani, beţivi şi cu cei agresivi în trafic, iată că poliţiştii au pregătit conducătorilor auto o altă surpriză rutieră. Mai exact,începând de astăzi Poliţia Română şi-a dotat mai multe maşini cu sisteme performante de monitorizare video şi audio. Sistemul este deja aplicat şi folosit cu succes în Statele Unite.

Înjuri poliţistul, te alegi cu dosar penal!
Aşa că, orice injuratură adresată unui poliţist se poate lăsa cu dosar penal pentru ultraj, deoarece totul va fi surprins pe sistemul de monitorizare amplasat pe maşina poliţiei.Camerele vor surprinde toate mişcările şoferilor, dar vor înregistra şi audio, astfel că nici un conducator auto nu va mai putea contesta probele. In acest fel, orice sofer care încalcă regulile de circulaţie sau refuză să se supună legii va fi sancţionat pe baza unor probe clare. Imaginile de pe camerele de luat vederi instalate pe maţinile poliţiei rutiere, dar şi înregistrarile audio vor fi folosite drept probe în instanţa aşa cum se întamplă şi în alte state.

Poliţistul este obligat să-l informeze pe şofer că este filmat
Aceste sisteme ajută în primul rând la constatarea abaterilor la regimul circulaţiei. Ele sunt folosite în primul rând ca probatoriu pentru încălcarea regulilor de circulaţie.

national
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web