Dorohoi News Logo

Veşti proaste pentru românii care au centrale individuale

centrala individuala

Din 2013, Uninunea Europeana ne-ar putea obliga la plata unei taxe de poluare. Anunţul vine chiar din partea ministrului Mediului, Laszlo Borbely, care mai precizează că sunt vizate toate tipurile de combustibil pentru încălzire.

Ministrul a mai spus că, din această perspectivă, încălzirea locuințelor cu centrale individuale nu va mai fi o soluție rentabilă. În opinia lui, în cazul celor care s-au debranșat de la sistemul centralizat de încălzire, o soluţie ar fi centralele de bloc, care folosesc combustibili tradiţionali sau tehnologii pentru energii regenerabile.

"UE vrea să introducă o taxă pentru toate tipurile de combustibil utilizat la încălzire, în funcţie de cât poluează. Deci nu numai pentru centrale. Din păcate, aceste centrale de apartamanet au un grad destul de înalt de poluare. În prezent, poziţia României este următoarea: noi suntem rezervaţi în ceea ce priveşte introducerea unei taxe globale pentru că nu putem compara puterea de cumpăarare a cetăţeanului din Germania cu puterea de cumpărare a cetăţeanului din România",
a spus ministrul, la Realitatea TV.

Borbely a ţinut să sublinieze că deocamdată nu se va introduce nicio taxă: "Deocamdată mesajul meu către cetăţeni este că nu trebuie să se îngrijoreze că se va introduce această taxă. Eu am ridicat această problemă pentru că o discutăm la nivelul UE. Este într-o fază incipientă şi deocamdată nu se va introduce nici un fel de taxă".

national
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web