Dorohoi News Logo

Meteo: Cum va fi vremea la mijlocul săptămânii?

vremea

Gerul are parte de o intoarcere scurta, dar joi vom avea temperaturi pozitive pentru prima data in doua saptamani.

Miercuri vremea va fi rece, geroasa in orele diminetii in majoritatea zonelor. In vestul, centrul si nordul tarii cerul va fi mai mult noros si, mai ales dupa-amiaza si noaptea, va ninge, informeaza mediafax.ro.

Viscolul se retrage in zonele montane si in Campia de Vest, iar in restul regiunilor se vor manifesta doar innorari si fulguieli temporare. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -10 si 0 grade, iar cele minime intre -12 si -2 grade.

Joi, ninsorile vor continua pe arii locale in sud-vestul, centrul si nord-estul tarii, mai ales in cursul zilei. Vantul va sufla moderat, cu intensificari in zona inalta de munte si izolat, ziua in vest, iar noaptea cu precadere in sud-est, spulberand trecator zapada. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -8 grade in nordul Moldovei si 2 grade in sud, iar cele minime se vor situa intre -15 grade in depresiuni si -5 grade pe litoral.
 
Cum va fi vremea la munte?
Stratul de zapada masoara 171 de cm la Balea-Lac si 110 cm la Sinaia. In restul statiunilor montane, stratul de zapada are o grosime sub 100 de metri dar apropiata de aceasta valoare: 83 de centimetri la Predeal, respectiv 78 de centimetri la Fundata.

Pentru cine se gandeste sa mearga la munte, merita mentionat ca la peste 1.800 de metri, temperaturile minime vor fi cuprinse intre -16 si -13 grade Celsius, iar maximele se vor incadra intre -15 şi -11 grade Celsius.

national
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web