Dorohoi News Logo

Se întâmplă în România: Bătaie la împărţirea ajutoarelor pentru sinistraţi

ajutoare-alimentare

Cu două zile în urmă, în satul Horia au sosit zece tone de ajutoare, stranse în campania "În realitate eşti mai bun". La două zile dupa acest eveniment fericit, unii săteni s-au plânsă că împărţirea acestora s-a făcut în mod preferenţial. Persoanele care au cerut dreptate susţin că au fost bruscate de poliţiştii care ar fi trebuit să supravegheze împărţirea echitabilă a ajutoarelor.

Sătenii povestesc că în vreme ce unii au primit doar o sticlă de ulei, o pungă de mălai şi o conservă, alţii au luat ajutoare cu sacii. O femeie povesteşte că a fost bruscată de către un poliţist atunci când a cerut ca ajutoarele să fie distribuite în mod echitabil. "M-a luat, m-a târât şi m-a aruncat pe uşă afară", se plânge femeia.

Scene similare s-au petrecut şi în alte sate din Vrancea şi Buzău. Au existat cazuri în care autorităţiile locale şi-au bătut joc de săteni, mai ales de cei bătrâni şi fără putere, în timp ce puternicii satelor au cărat ajutoarele cu sacii. Mai grav, toate aceste lucruri s-au petrecut în unele cazuri cu concursul poliţiştilor.

Partea bună, dacă e o parte bună, este că oamenii au început să nu le mai fie frică de şefii lor din sat. Şi dacă la Horia nu e vorba de hoţie, cu siguranţă e vorba de dispreţ faţă de săteni. O arată şi tabelul de distribuire a ajutoarelor în care oameni cu stare primesc prea mult si bătrâne de peste 70 de ani doar o sticlă de ulei, o pungă de mălai şi o conservă.

national
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web