Dorohoi News Logo

CNA a întrerupt emisia OTV pentru TREI ORE

Dan-Diaconescu

Consiliul Naţional al Audiovizualului a decis, joi, întreruperea emisiei postului OTV timp de 3 ore, în intervalul 18.00 - 21.00, pentru difuzarea continuă a publicităţii politice la Partidul Poporului şi la "viitorul preşedinte al României" Dan Diaconescu, în afara perioadei de campanie electorală.

Sancţiunea - cea mai severă pe care Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) o poate aplica (în afară de înjumătăţirea licenţei de emisie) - a fost propusă de Christian Mititelu, membru al CNA, şi a fost adoptată cu unanimitate de voturi de membrii Consiliului.

De asemenea, sancţiunea a vizat mai multe emisiuni difuzate pe OTV în perioada 20 ianuarie - 11 martie. În această perioadă, pe OTV au fost transmise, sub diferite forme, mesaje de publicitate politică pentru "viitorul preşedinte al României" Dan Diaconescu, dar şi pentru formaţiunea politică pe care acesta o conduce - Partidul Poporului.

Aplicarea unei decizii de sancţionare a OTV cu întreruperea emisiei obişnuite a televiziunii timp de trei ore, în intervalul 18.00 - 21.00, când postul va fi obligat să transmită doar un carton cu textul deciziei de sancţionare primită de la CNA, a fost aplicată în baza articolului 95 din Legea audiovizualului.

Televiziunile OTV, Kanal D şi Antena 3 au primit cele mai mari sancţiuni de la Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) în anul 2011, când, pentru încălcări ale legislaţiei audiovizuale, Consiliul a aplicat un total de 112 amenzi, în cuantum peste 2 milioane de lei.
CNA întrerupe emisia Antenei 1 pentru BOC DEZBRĂCAT

În 17 februarie, Consiliul Naţional al Audiovizualului a decis să întrerupă emisia postului Antena 1 vreme de zece minute din cauza difuzării imaginilor cu premierul Emil Boc dezbrăcat

Sancţiunea de întrerupere a emisiei Antena 1 timp de 10 minute a fost propusă de Ioan Onisei, vicepreşedintele Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), şi a fost votată în unanimitate de membrii Consiliului.

"Eu cred că este bine că s-a ajuns la o concluzie. Dezbaterea luase proporţii. În momentul de faţă se produc în mass-media mai ales electronice fenomene de ocultare a informaţiei de interes public, informaţii care nu ajung la public. Este ok faptul că CNA a penalizat clar şi sever această abatere de la reglementările Codului Audio-vizual. Sunt convins că aici a fost supralicitată şi reacţia publicului. Au fost peste 100 de sesizări. E obligat CNA să reacţioneze. Alegerea importanţei pedepsei s-a îndreptat spre ceea ce era maximal. Fenomentul degradării ţinutei etice a calităţii unor programe televizate era atât de evident", a declarat la Realitatea TV, directorul Active Watch România, Mircea Toma. sursa: realitatea.net

national
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web