Dorohoi News Logo

Căldura din Africa alungă ploile din România

primavara

În prima zi din aprilie vremea a fost rece în aproape toată ţara.  Luni mai timid apoi mai îndrăzneţ, încălzirea va continua până miercuri iar pentru sud-estul ţării până joi. În tot acest interval, ţara noastră se va afla sub influenţa unor mase de aer mai cald de provenienţă nord-africană.

Luni, vremea va fi predominant frumoasă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în regiunile nordice şi nord-estice, unde izolat şi trecător vor fi condiţii să plouă slab. Şi vântul se mai domoleşte, va sulfa slab şi moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 8 grade în depresiuni şi 15 grade în sudvest, la Drobeta. Vor fi condiţii de brumă mai ales în centrul ţării şi în zonele deluroase.

Marţi, în capitală, vreme în general frumoasă cu vânt cel mult moderat şi 14 grade la amiază. Şi marţi, vremea va fi în general frumoasă si se va încălzi semnificativ. Doar la munte după-amiază vor fi unele înnorări şi poate şi câţiva stropi de ploaie pe ici pe colo. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 13 grade pe litoral şi 22 de grade în Lunca Dunării. În capitală, marţi, vreme frumoasă şi caldă, cu 19..20 de grade la amiază.

national
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web