Dorohoi News Logo

ALEGERI 2012: Cei cu viză de flotant de cel puţin trei luni votează în localitatea de domiciliu

alegeri

Persoanele cu drept de vot care şi-au stabilit reşedinţa într-o altă unitate administrativ-teritorială cu cel puţin trei luni înaintea datei alegerilor îşi pot exercita dreptul de vot în unitatea administrativ-teritorială respectivă, se arată într-un comunicat al MAI.

Precizarea Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI) vine, pentru o corectă informare a opiniei publice, dupã ce în presă au fost prezentate "unele aspecte (...) cu privire la obţinerea vizelor de flotant în scopuri electorale", spun reprezentanţii instituţiei, potrivit Mediafax.

Potrivit Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI), persoanele care au solicitat viză de flotant cu cel puţin trei luni înaintea alegerilor locale vor putea vota în localitatea în care şi-au stabilit noul domiciliu, conform Legii nr. 67 din 25 martie 2004 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale.

"Ministrul Administraţiei şi Internelor a cerut factorilor de decizie de la nivel teritorial verificarea cu responsabilitate a modului în care sunt puse în aplicare procedurile legale pentru stabilirea reşedinţei", se mai arată în comunicat.

national
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web