Dorohoi News Logo

Nu toți bugetarii au liber de 30 aprilie. Află cine NU stă acasă luni!

luni

Ziua de luni, 30 aprilie 2012, a fost declarata zi nelucratoare pentru personalul din sectorul bugetar, urmand sa fie recuperata in prima sambata din luna mai, potrivit unui act normativ publicat marti in Monitorul Oficial. Astfel, calculand si weekend-ul, bugetarii se vor bucura de 4 zile libere, avand in vedere ca marti, 1 mai, este deja zi nelucratoare, conform legii. Totusi, nu toti bugetarii vor beneficia de aceasta mini-vacanta.

Actul normativ stabileste ca pentru salariatii din sectorul public ziua de luni, 30 aprilie 2012, se stabileste ca zi libera. Potrivit prevederilor legale, aceasta zi va fi recuperata sambata, 5 mai 2012.

Totusi, nu toti bugetarii vor beneficia de aceasta facilitate. Astfel, HG nr. 370/2012 prevede ca ziua libera nu se va acorda in cazul locurilor de munca in care activitatea nu poate fi intrerupta datorita caracterului procesului de productie sau specificului activitatii.

De asemenea, ziua libera nu va fi acordata nici magistratilor si celorlalte categorii de personal din cadrul instantelor judecatoresti si parchetelor de pe langa acestea implicate in solutionarea proceselor cu termen in data de 30 aprilie 2012 si nici participantilor in aceste procese.

Si „privatii" pot benefica de liber
Actul normativ care declara ziua de 30 aprilie libera mai stipuleaza la art. 4 ca dispozitiile sale pot fi aplicate si angajatilor din sectorul privat, "in masura in care partenerii sociali stabilesc astfel".

Hotararea Guvernului nr. 370/2012 pentru stabilirea zilei de 30 aprilie 2012 ca zi libera a fost publicata in Monitorul Oficial nr. 272 din 24 aprilie 2012.

national
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web