Dorohoi News Logo

CNAS: Reţeta electronică va fi funcţională din iunie şi obligatorie din iulie

reteta-electronica

Medicii pot prescrie, din iunie, reţete în sistem electronic, acest program urmând să devină obligatoriu începând cu 1 iulie, a declarat vineri, pentru Mediafax, directorul general al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), dr. Dorin Ionescu.

"Sistemul privind prescrierea electronică a reţetelor este pregătit să intre în funcţiune la 1 iunie. Astfel, medicii ar putea prescrie reţetele în acest sistem începând cu acestă zi, dar nu vor fi obligaţi. Este nevoie de o pregăire în acest sens"
, a explicat Dorin Ionescu.

Directorul general al CNAS a mai spus că, începând din 1 iulie, medicii vor fi obligaţi să prescrie reţetele în sistem electronic.

"Din 1 iulie, însă, medicii vor fi obligaţi să prescrie reţetele în sistem electromic. Totuşi, timp de câteva luni, prescrierea electronică va funcţiona în paralel cu cea clasică, până la sfârşitul anului"
, a adăugat Ionescu. Fostul preşedinte al CNAS, Lucian Duţă, anunţa, în martie, că a obţinut fonduri europene nerambursabile în valoare totală de aproximativ 40 de milioane de euro, pentru implementarea prescripţiei şi a dosarului electronic.

national
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web