Dorohoi News Logo

Premierul Ponta, îngrijorat de CĂPUŞE. I-a cerut ministului Sănătăţii să prezinte soluții

ponta

Premierul Victor Ponta a anunţat, sâmbătă, la Sibiu, într-o conferinţă de presă, că i-a cerut Ministrului Sănătăţii un raport pentru următoarea şedinţă de guvern, în care să prezinte situaţia pacienţilor înţepaţi de căpuşe şi a celor care au complicaţii în urma acestor înţepături, dar mai ales care sunt soluţiile.

Pentru acest raport, premierul i-a cerut ministrului Sănătăţii să vină săptămâna viitoare la Sibiu, judeţ aflat în alertă epidemiologică privind pacienţii înţepaţi de căpuşe, dar mai ales cu boala Lyme, scrie Agerpres.

Premierul a recunoscut că a cerut mai multe informaţii despre românii înţepaţi de căpuşe şi care s-au îmbolnăvit ulterior, după ce a aflat din mass-media de starea gravă a actorului Şerban Ionescu. "Am fost informat zilele acestea, am văzut prima dată, tot prin intermediul mass-media, am fost sensibilizat de situaţia actorului Şerban Ionescu. Evident, după aceasta, am aflat că nu este un caz singular. Este vorba de alte cazuri, de oameni care, dincolo de necazul de a fi bolnavi, nu sunt nici foarte cunoscuţi cum este actorul. Din punctul meu de vedere, ar merita aceeaşi atenţie. Motiv pentru care am discutat cu ministrul Sănătăţii şi sper ca săptămâna viitoare să vină la Sibiu ca să îmi prezinte un raport tehnic şi să spună ce se poate face", a subliniat premierul Ponta.

Acesta a explicat că raportul despre românii înţepaţi de căpuşe, dar mai ales despre cei cu complicaţii rezultate din aceste înţepături, va fi discutat în următoarea şedinţă de guvern.

"Îi voi cere ministrului Sănătăţii ca pentru următoarea şedinţă de Guvern să îmi prezinte un raport şi să îmi facă şi nişte propuneri. Cred că obligaţia noastră este să ştim care sunt soluţiile", a explicat Victor Ponta.

national
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web