Dorohoi News Logo

HAOS în primării. Angajaţii NU ştiu ce să facă în situaţii de urgenţă

cod galben

Angajaţi care nu ştiu ce să facă în situaţii de urgenţă, serviciul de permanenţă ÎNCHIS şi lipsa telefoanelor! Cam aşa s-au prezentat primăriile din Suceava, după avertizarea de cod galben.

Prefectul de Suceava, Florin Sinescu, a dispus, sâmbătă, verificarea modului în care este asigurat serviciul de permanenţă în primăriile din zonele cu risc crescut de inundaţii, după instituirea avertizării de cod galben.

Astfel, şapte echipe formate din reprezentanţi ai Prefecturii şi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava au început, sâmbătă seară, de la ora 21.00, controale la 40 de primării din localităţile aflate sub cod galben. Potrivit prefectului, în urma verificărilor au fost descoperite probleme în ceea ce priveşte asigurarea serviciului de permanenţă în 19 primării.

Astfel, în zece primării nu era asigurat serviciul de permanenţă, în alte cinci localităţi personalul care asigura acest serviciu nu avea acces la telefon sau la fax, iar la alte patru primării persoanele care asigurau permanenţa nu ştiau ce trebuie să facă în situaţii de urgenţă.

Sinescu a spus că această verificare a fost un semnal de alarmă către toate cele 114 Comitete locale pentru situaţii de urgenţă din judeţ în ceea ce priveşte organizarea serviciului de permanenţă şi gestionarea situaţiilor de urgenţă."Ne dorim să evităm situaţii extreme care se pot solda cu pierderi de vieţi omeneşti şi materiale. Autorităţile locale trebuie să fie pregătite tot timpul pentru ce este mai rău", a declarat prefectul.

El a precizat că ploile din ultimele ore nu au produs pagube în localităţile judeţului Suceava. Judeţul Suceava este sub avertizare de cod galben de ploi torenţiale, vijelii şi grindină, de sâmbătă dimineaţă, de la ora 10.00, şi până duminică la ora 21.00, sursa: realitatea.net.

national
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web