Dorohoi News Logo

Atenție! Avertizare meteorologică de ploi abundente

harta

Administraţia Naţională de Meteorologie a transmis o avertizare cod galben de ploi abundente în Muntenia, Dobrogea, Moldova, precum și în sud-estul Transilvaniei și zona Carpaților Orientali. Codul galben este valabil în intervalul 28 mai, ora 11:00 - 29 mai, ora 16:00.

În intervalul menționat, în Muntenia, Dobrogea, Moldova, precum și în sud-estul Transilvaniei și zona Carpaților Orientali va ploua abundent, iar cantitățile de apă vor depăși pe arii relativ extinse 20...25 l/mp și izolat 40...50 l/mp. Vor fi posibile descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină.

Totodată meteorologii au emis și o avertizare cod portocaliu de ploi abundente în Brăila, Buzău, Prahova, Ialomița, Călărași, Constanța, Tulcea, Galați, Vrancea, Vaslui, Bacău și Neamț. Codul portocaliu este valabil în intervalul 28 mai, ora 17:00 - 29 mai, ora 12:00.

În județele Brăila, Buzău, Prahova, Ialomița, Călărași, Constanța, Tulcea, Galați, Vrancea, Vaslui, Bacău și Neamț pe arii extinse se vor cumula cantități de apă de peste 50 l/mp.

În celelalte regiuni astfel de fenomene se vor semnala pe suprafețe mai restrânse și cu o intensitate mai mică.

În funcție de evoluția și intensitatea fenomenelor prognozate, meteorologii vor reveni prin avertizări meteorologice ulterioare.

national
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web