Dorohoi News Logo

RAR: Peste 50% din mașinile din trafic au probleme

rar_masini_verificate

Dintre mașinile oprite și verificate în trafic în ultimele trei luni aproximativ 60% au fost declarate neconforme de către inspectorii Registrului Auto Român (RAR).

Mai exact, inspectorii RAR au verificat tehnic in trafic 22.474 de vehicule, la nivelul intregii tari. Dintre acestea, 59,3% au fost declarate neconforme pentru ca au avut diferite probleme tehnice sau legate de documente, potrivit Money.ro.

Din masinile declarate neconforme, aproape jumatate aveau probleme privind securitatea rutiera: proasta functionare a dispozitivelor de iluminare si semnalizare, starea necorespunzatoare a sasiului, caroseriei sau pneurilor, jocuri anormale in mecanismul de directie sau in articulatiile puntilor fata si spate, defectiuni ale sistemului de franare etc.

Alte 20,4% autovehicule nu au trecut testul RAR din cauza ca prezentau pericol iminent de accident pentru ca aveau sisteme de franare ineficiente, elemente componente ale sistemelor de franare deteriorate sau mecanismul de directie intr-o stare necorespunzatoare.

In cazul a 20% din masinile oprite in trafic, cei de la RAR au constat ca autorurismele depaseau normele maxime de poluare admise, iar 2,4 procente au avut probleme legate de identificare: neconcordante intre seria poansonata pe sasiu / caroserie si cea din documente, schimbarea culorii autovehiculului sau a categoriei de utilizare

Nu in ultimul rand, aproape 6% dintre masini aveau nereguli din punct de vedete al efectuarii inspectiei tehnice periodice: ITP fals, ITP expirat sau lipsa acte. sursa: ziare.com

national
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web