Dorohoi News Logo

PROGNOZA METEO pentru următoarele două săptămâni

meteo

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a valorilor termice şi a precipitaţiilor ce se vor produce în intervalul 24 iulie-6 august, în fiecare regiune a ţării.

 
Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.
 
MOLDOVA. Începând din 25 iulie vremea va deveni călduroasă, local caniculară în zonele de câmpie şi podiş, cu medii ale temperaturilor maxime de 34…36 grade C până în jurul datei de 30 iulie. Apoi regimul tremic va marca o scădere treptată, spre valori medii de 30 grade C pe 2 august, după care se va menţine relativ constant până la sfârşitul inervalului de prognoză.
 
Până pe 30 iulie nu se vor semnala precipitaţii, dar în intervalul 31 iulie – 2 august creşte probabilitatea pentru averse la nivel local, asociate şi cu fenomene electrice. 
national
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web