Dorohoi News Logo

Vezi prognoza meteo pe trei zile. Încă o zi de căldură mare. De marţi, vremea se răcoreşte

soare

Meteorologii au prelungit CODUL GALBEN de caniculă, astfel că pe parcursul zilei de luni canicula va persista în sudul şi în estul ţării unde se vor înregistra frecvent valori de 35...37 de grade şi izolat 38 de grade, iar disconfortul termic se va menţine accentuat.

Deşi canicula persistă şi luni în sud şi est, în celelalte zone vremea schimbă foaia, adică se răcoreşte şi va ploua. Izolat se pot acumula cantităţi de apă mai mari de 25, 30 l/mp. Maximele termice pleacă de la 26, 27 grade în Dealurile de Vest şi ajung până la 38 grade în Câmpia Română.

În Capitală noaptea tropicală este urmată de încă o zi caniculară. Soarele arzător, însoţit de câţiva nori şi de aerul tropical aduc după-amiaza în termometre 37 de grade, poate chiar 38 şi evident disconfortul termic va fi foarte accentuat. Vântul nu face excese şi abia dacă reuşeşte să răcorească atmosfera pentru scurt timp.

Ziua de marţi ne aşteaptă în sfârşit cu o răcorire a vremii în majoritatea ţării. În centru, nord şi la munte norii de pe cer vor aduce şi câteva ploi. Izolat cantităţile de apă pot fi însemnate şi vor fi condiţii de grindină. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 24 grade în nord şi 34 de grade în Câmpia Română şi în Podişul Dobrogei.

Miercuri, în majoritatea regiunilor va ploua. Excepţie vor face însă sud-estul şi estul extrem, unde soarele e mai generos şi ploile însoţite de descărcări electrice sunt posibile doar pe arii restrânse. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 23 grade în nord şi 32 de grade, uşor mai ridicate în Bărăgan şi Podişul Dobrogei, până spre 35 grade.

Şi dacă aţi crezut că aţi scăpat de vremea călduroasă v-aţi înşelat. De joi, temperaturile încep să crească, doar în vestul şi sud-vestul ţării mai cad câteva ploi. Maximele vor fi în general între 27 şi 35 de grade, uşor mai mari chiar în sud-est. La final de săptămână vremea va fi călduroasă, local caniculară chiar, iar averse şi descărcări electrice sunt posibile doar izolat la munte. Sursa: realitatea.net

national
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web