Dorohoi News Logo

Vezi ce primesc elevii care au intoleranţă la lactoză. „Cornul şi laptele” se modifică

lapte-si-cornuri
Guvernul României a modificat, printr-o ordonanţă de urgenţă publicată vineri, programul "cornul şi laptele". Potrivit noilor reglementări, care intră de luni în vigoare, copiii care suferă de intoleranţă la lactoză sau gluten vor primi alimente care nu conţin aceste ingrediente.
 
OG nr. 9/2012, publicată în Monitorul Oficial nr. 523, din 27 iulie 2012, modifica OG nr. 96/2000, act normativ ce reglementeaza programul guvernamental prin care elevii din ciclul gimnazial si prescolarii din invatamantul de stat si privat primesc zilnic, atunci cand sunt prezenti la cursuri, produse lactate si de panificatie, scrie avocatnet.
 
Prin aceste modificări elevilor şi preşcolarilor care au intoleranţă la lactoză şi/sau gluten să beneficieze de produse lactate şi de panificatie, care nu contin aceste ingrediente. Pentru a primi astfel de produse, copiii trebuie sa prezinte acte medicale care sa dovedeasca intoleranta la lactoza si/sau gluten.
 
"La cererea motivata a parintilor, copiii care sufera de intoleranta la gluten si/sau lactoza, dovedita cu acte medicale, beneficiaza de produse lactate si de panificatie care nu contin gluten/lactoza, in limita unei valori zilnice de 1,17 lei/elev sau prescolar", se menţionează în document. Sursa: realitatea.net
national
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web