Dorohoi News Logo

Află aici cine i-a înlocuit pe miniştrii demisionari

ministri

Victor Ponta a declarat, în faţa jurnaliştilor, că de la începutul mandatului Cabinetul Ponta a ştiut la ce se angajează: că este un cabinet cu termen limitat - până la alegerile parlamentare, însă până în luna noiembrie are de asigurat o guvernare stabilă care să fie spre bunăstarea României.

 
Lista miniştrilor propuşi de Victor Ponta:
 
Pentru MAI, în locul lui Ioan Rus: Mircea Duşa
Pentru Administraţie - Radu Stroe
Pentru MAE - Titus Corlăţean
Pentru Justiţie - Mona Pivniceru, judecător
Pentru Relaţia cu Parlamentul - Dan Şova
 
"Mona Pivniceru este o autoritate în domeniul Justiţiei şi este independentă din punct de vedere politic, iar acest lucru m-a făcut să o accept imediat. Mircea Duşa este un membru competent al Guvernului, Corlăţean va merge la MAE, domeniu pe care îl cunoaşte foarte bine, Radu Stroe va asigura funcţia de la Administraţie, iar Şova va asigura relaţia cu Parlamentul", a declarat premierul Ponta.
 
Surse politice au declarat, pentru MEDIAFAX, că un scenariu posibil, în actualul context, luat în calcul în USL, este remanierea mai multor miniştri.
 
Astfel, Titus Corlăţean, actual ministru al Justiţiei, ar putea prelua şefia Ministerului de Externe, Andrei Marga urmând să devină ambasador în Germania.
 
De asemenea, Radu Stroe ar putea deveni şef la Administraţie, iar Mircea Duşa ar putea prelua portofoliul Internelor.
 
Justiţia ar urma să revină unui liberal, sau să fie preluată de un tehnocrat din afara partidului, cel mai probabil de un avocat, au menţionat sursele.
 
Vă reamintim că după aceste demisii tot mai multe surse vorbesc despre o remaniere guvernamentală. Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, senatorul Ioan Chelaru, dar şi ministrul economiei Daniel Chiţoiu se află la Palatul Victoria.
 
Discuţiile acestea au loc după ce Ioan Rus şi-a anunţat demisia de onoare din funcţia de ministru de Interne.
 
Şi Victor Paul Dobre a demisionat din postul delegat pentru Administraţie, invocând motive personale.
national
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web