Dorohoi News Logo

Temperaturile încep să scadă de joi! Arşiţa se domoleşte!

soare

Miercuri, temperaturile scad în toată ţara. În sud, vremea va rămâne tot caniculară, cu maxime ce ating 36-37 de grade Joi, maximele abia vor mai atinge 35-36 de grade în sudul ţării. Vineri se anunta vreme usor instabila, mai ales in regiunile extracaptatice si montane, unde soarele este mai scump la vedere.


Miercuri, temperaturile scad în toată ţara şi cel mai răcoare va fi în depresiunile intramontane, unde nu se mai depăşesc 27-28 de grade. În sud, deşi termometrele indică, la amiază, cu 5-6 grade mai puţin decât marţi, vremea va rămâne tot caniculară, cu maxime ce ating 36-37 de grade şi un disconfort termic accentuat. În prima parte a zilei, vremea se menţine frumoasă în toată ţara, însă, după prânz, încep să se adune norii peste zonele montane şi regiunile sudice, sud-estice şi centrale, unde se anunţă local averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, foarte probabil cu aspect de vijelie. Mai mult, izolat vorbim despre ploi torenţiale, care lasă peste 25 de litri de apă pe metrul pătrat şi, posibil, şi grindină.
 
Joi, temperatura aerului va continua să scadă uşor, astfel că maximele pornesc de la 25 de grade în nordul Moldovei şi abia mai ating 35-36 de grade în sudul ţării. Norii purtători de averse însoţite de tunete, fulgere şi vânt în rafale preferă nord-estul şi centrul ţării, precum şi zona de munte, regiuni în care vor fi şi condiţii de grindină. 
 
Vineri se anunţă vreme uşor instabilă, mai ales în regiunile extracaptatice şi montane, unde soarele este mai scump la vedere şi predomină norii, iar la nivel local, din nou, sunt aşteptate averse şi descărcări electrice. În celelalte regiuni, astfel de fenomene se vor semnala pe arii mai restrânse, iar vântul va sufla şi el mai viguros, cu precădere în sud-vestul teritoriului şi în Delta Dunării. În aceste condiţii, temperatura aerului va avea la amiază valori cuprinse între 22 de grade în nordul extrem al ţării şi 33 de grade în sudul Olteniei.
national
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web