Dorohoi News Logo

De la caniculă la frig, vor fi chiar şi 12 grade la sfârşitul săptămânii

vremea

Românii se vor confrunta cu o schimbare bruscă de temperatură la sfârşitul acestei săptămâni. De la zăpuşeala din ultimele zile vor trece subit la temperaturi mai mici decât cele normale pentru această perioadă a anului, care vor coborî la munte chiar şi la 12 grade. 

 
Valorile termice vor marca o scădere treptată în primele zile ale intervalului, iar mediile temperaturilor maxime vor coborî până la 24 de grade pe 11-12 august (sâmbătă şi duminică), vremea devenind răcoroasă pentru a doua decadă a acestei luni, anunţă Administraţia Naţională de Meteorologie. 
 
Iată în contiunare prognoza meteo pentru intervalul 7-20 august:
 
Temperatura aerului va fi în scădere accentuată în primele zile ale intervalului, maximele urmând să se situeze în jurul valorii de 22 de grade pe 12 august, când vremea va deveni răcoroasă. O creştere uşoară şi treptată a temperaturilor va avea loc începând cu 13 august, pentru ca la sfârşitul intervalului de prognoză mediile pe regiune ale temperaturilor maxime să atingă 29 de grade, valoare normală pentru această perioadă a anului. La începutul şi sfârşitul perioadei de prognoză probabilitatea pentru precipitaţii va fi foarte redusă. În intervalul 9-16 august sunt prognozate averse, care vor fi mai abundente şi se vor semnala pe arii mai extinse în jurul datelor de 11, 12 şi 15 august.
national
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web