Dorohoi News Logo

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni? Vezi prognoza ANM

soare

Temperaturi foarte mari pentru această perioadă, de 35 de grade Celsius, se vor înregistra în următoarele două săptămâni în Banat, Maramureş şi Muntenia, iar în restul ţării vremea va fi în limite normale, potrivit prognozei Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

Estimarea făcută de meteorologi este valabilă pentru perioada 14-27 august.

Prognoza ANM arată că, în zona Moldovei, în primele trei zile ale intervalului de prognoză, mediile temperaturilor minime se vor menţine constante la valori relativ scăzute, în timp ce maximele vor creşte usor de la o zi la alta. După data de 17 august, tendinţa de creştere a valorilor termice se va accentua şi vremea va deveni mai caldă decât în mod normal pentru ultima decadă a lunii august, cu o medie a temperaturilor maxime ce va atinge 32 grade Celsius în jurul datei de 24 august. Precipitaţii importante cantitativ sunt prognozate în primele zile ale intervalului şi, din nou, în jurul datei de 19 august, pe arii relativ restrânse.

La munte,
după primele două zile mai răcoroase, cu medii ale temperaturilor maxime de circa 13 grade Celsius, regimul termic va marca o creştere treptată, iar aceste medii vor atinge valori de 20-22 grade Celsius, în intervalul 22-27 august. Mediile minimelor nocturne vor fi şi ele în creştere, de la valori de 5-6 grade Celsius la începutul intervalului de prognoză, până la aproximativ 12 grade Celsius, la sfârşit. Probabilitatea de apariţie a averselor se va menţine scăzută şi doar izolat şi trecător vor cădea ploi slabe, de scurtă durată, posibil însoţite de descărcări electrice.

national
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web