Dorohoi News Logo

181 de procurori au declanșat cea mai mare cercetare post-electorală

curtea-de-apel-cauze-penale-la-referendum

Cazuri incredibile de fraude electorale în judeţele controlate de USL! Liderul campionatului de vot multiplu este din Oneşti şi a "marcat" de opt ori în Iaşi.

Mobilizarea socialistă a baronilor USL, de a umfla numărul persoanelor care au votat la referendum, a dus la situaţii paradoxale în realitate. Şase persoane au votat, pe listele suplimentare, la Iaşi, de 25 de ori.

Până în prezent, în fruntea campionatului de vot multiplu era Ştefan Pană (32 de ani) din Oneşti. Tânărul "marcase" opt voturi în secţiile de votare din Iaşi.

Pe locul doi vine tare din urmă Adrian Boboc (21 de ani), din Fălticeni, cu şapte voturi în palmares. Aceste informaţii au apărut după ce PDL Iaşi a verificat 10% din listele din oraş.

Numele şi CNP-urile verilor Andrei (20 de ani) şi Daniel (21 de ani) Petcu apar clar pe două liste suplimentare din oraşul Iaşi. Cei doi tineri, din comuna Schitu Ducă, se jură că nu au călcat în ziua referendumului în capitala Moldovei. "Noi am votat la şcoala din Pocreaca, nici n-am fost în Iaşi în ziua aia, dar apoi să mai şi votez. Poate că au luat de la şcoală datele noastre şi au votat. Eu nu sunt nebun să votez de două ori", a spus Daniel Petcu.

La rândul său, Andrei Petcu nu-şi poate explica cum a ajuns numele lui pe listele din Iaşi: "Nu ştiu cum au ajuns ei să spună asta, dar un lucru e sigur, nu mai calc în viaţa mea la vot. Puteam foarte bine să stau la crâşmă, să beau o bere şi ieşeam mai bine. Nu ştiu ce mi-a trebuit mie referendum". Cazul a ajuns în atenţia procurilor care fac investigaţii despre cum a fost posibilă această fraudă.

„Evenimentul Zilei" a prezentat un alt tip inedit de fraudă electorală. Este vorba de Amir Dana (16 ani), un licean din Capitală, care a mers la vot şi a fost trecut pe listele suplimentare.

Membrii secţiei l-au lăsat să voteze. El nu va răspunde pentru faptele sale deoarece este minor. "Am votat că aşa a vrut muşchii mei", s-a lăudat el. Sursa: evz.ro

national
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web