Dorohoi News Logo

Săptămâna începe cu vreme în încălzire în toată ţară

vremea-se-incalzeste

Săptămâna începe cu vreme călduroasă, urmând să devină pe alocuri caniculară. Totuşi, ne vom putea bucura de unele ploi răsleţe şi vânt răcoros.

Duminică meteorologii ne asigură că vom avea parte de vreme frumoasă în cea mai mare parte a ţării, cu cer aproape senin, şi doar izolat în zona de munte şi în sud-est vor fi câţiva nori ce lasă ploi slabe, de scurtă durată.

Vântul va fi mai alert in zona de munte, şi în Moldova, Bărăgan şi Dobrogea, iar maximele temperaturii se vor încadra între 23...24 de grade în nordul Moldovei şi în depreisuni şi 32...33 de grade în sudul Olteniei.

Săptămâna începe cu vreme în încălzire în întreaga ţară, dar mai ales în vest şi sud-vest, unde maximele diurne ating frecvent 33...34 de grade. Mai răcoare va fi doar în nordul Moldovei şi în depresiuni, unde nu se depăsesc 27...28 de grade. Ca aspect, luni predomină soarele în toate regiunile şi singurul fenomen meteorologic demn de menţionat este vântul, care în nordul Moldovei şi zona de munte sufla ceva mai alert.

Marţi, căldura se înteţeşte, temperaturile iau avânt şi doar în Bucovina se mai înregistrează temperaturi sub 30 de grade. În sudul ţării, în Câmpia Română, canicula se instalează cu valori de 37, izolat chiar 38 de grade în orele amiezii. Soarele este tot mai fierbinte, iar despre câţiva nori vorbim abia spre seara, când pe alocuri în estul şi nord-estul ţării, precum şi în zona de munte, cad câteva averse scurte însoţite de descărcări electrice.

Nu doar primele zile ale săptămânii următoare vor sta din nou sub semnul caniculei. Tendinţa este ca acest nou val de căldură să persiste peste teritoriul ţării noastre până în weekendul viitor, iar temperaturile vor atinge şi depăşi uşor, pragul de 35 de grade al caniculei mai ales în zonele de câmpie din vestul şi sudul ţării. Cât despre ploi, doar trecător în nord şi la munte vor mai fi câteva averse slabe, nesemnificative.

national
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web