Dorohoi News Logo

Botoşăneanca Aspazia Cojocaru a fost decisivă în decizia CCR de a invalida referendumul

Aspazia Cojocaru

Scorul de 6 la 3 pentru invalidarea referendumului, luat azi în plenul Curţii Constituţionale, nu putea fi atins decât în cazul unei "dezertări".

Judecătoarea care a înclinat balanţa a fost Aspazia Cojocaru, fapt confirmat pentru Gândul de judecătorul Ion Predescu. Au votat pentru validarea referendumului: Ion Predescu, Acsinte Gaspar, Tudorel Toader (toţi trei din tabăra USL).

Au votat pentru invalidarea referendumului: Augustin Zegrean (preşedinte), Petre Lăzăroiu, Mircea Ştefan Minea, Iulia Antoanella Motoc (din tabăra PDL-Băsescu) Puskás Valentin Zoltán (prpous de UDMR) şi Aspazia Cojocaru (propusă de PSD în CCR).

"Aşa a ieşit. Ea, cea de la PSD, a hotărât lucrurile", a declarat pentru Gândul Ion Predescu.

"Am luptat şi noi cât am putut. Aşa a ieşit însă. Luaţi datele de la Guvern şi analizaţi-le să vedeţi cât erau de limpezi", a precizat Ion Predescu.

Aspazia Cojocaru s-a nascut in comuna Lozna, judetul Botosani, pe 22 iulie 1946.

A absolvit cursurile Facultății de drept din cadrul Universității București în anul 1972, urmând apoi o serie de cursuri de specializare la Facultatea Internațională de Drept Comparat din Strasbourg (Franța), în anii 1978 și 1980.

În anul 2004,  a fost numită, la propunerea  de către Camera Deputaților, în funcția de judecător la Curtea Constituțională a României, pentru un mandat de 9 ani, la propunerea Partidului Social Democrat.

Sursa: Gandul.info

national
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web