Dorohoi News Logo

Atenție șoferi! Sute de radare vor fi active timp de 2 săptămâni în toată țara

radar

Ori de cate ori plecati la drum si sunteti tentati sa calcati acceleratia, nu uitati un lucru: viteza este principala cauza pentru producerea accidentelor grave. Iin urmatoarele doua saptamani vor fi active in toata tara sute de radare. Unele scenele sunt greu de privit, dar numai asa putem sa intelegem cat de importanta este viteza.

O fetita se asigura daca vine sau nu vreo masina, dupa care tasneste pe trecerea de pietoni. A crezut ca are timp sa treaca. Autoturismul insa venea tare. Soferul nu a avut timp sa reactioneze. Cand a franat era prea tarziu. Lovise copilul. Fata de 9 ani a suferit rani la cap si leziuni la nivelul umarului si piciorului stang, insa, din fericire, traieste. Acest caz este doar o noua dovada a faptului ca viteza duce la adevarate tragedii insa, sunt inca destui cei care nu constientizeaza acest lucru.

O cursa nebuneasca intre doua vehicule pe autostrada a fost inregistrata cu telefonul mobil. La 300 de kilometri pe ora, nu ai timp sa reactionezi, sa eviti un om sau o alta masina. Efectele se regasesc in statisticile negre ale politiei. Zeci de accidente rutiere soldate cu morti si raniti se produc din cauza vitezei.

In primele 6 luni in Bucuresti au avut loc 39 de accidente grave din cauza vitezei: 7 oameni au murit si 49 raniti. Din acest motiv timp de 2 saptamani Capitala va fi impanzita de radare.

Actiunea a inceput luni si va dura timp de doua saptamani, in toata tara. Sursa: stirileprotv.ro

national
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web