Dorohoi News Logo

Poliția rurală se reorganizează, începând de la 1 septembrie

politia-rurala

Politia rurala se reorganizeaza, începând de azi, printr-un ordin emis de ministrul Administratiei si Internelor, Mircea Dusa. Pâna acum, la posturile de politie comunala exista câte un sigur politist care asigura linistea si ordinea publica. De astazi, însa, vor fi mai multi politisti la post, în fiecare comuna, informeaza Agerpres. Aceste posturi comunale sunt arondate celor 388 de sectii de politie. În plus, pentru o buna coordonare, Inspectoratul General al Politiei Române (IGPR) a obtinut suplimentarea numarului functiilor de sefi de post cu 2.748.

Reorganizarea politiei vine ca urmare a cresterii infractionalitatatii în mediul rural, cu 6,3%, în ultimul an. Furturile din locuinte au crescut cu 23,6%, tâlhariile - cu 16,7% si furturile din autoturisme - cu 15,5%. "Am constatat o crestere a infractiunilor cu violenta în mediul rural, am înregistrat cresteri importante, cu 47%, la furturile de animale. De asemenea, infractionalitatea stradala a crescut cu 23% fata de aceeasi perioada a anului trecut", a spus seful Politiei Române, Petre Toba.

Politia rurala a fost desfiintata la începutul anului trecut, când fostul sef al IGPR, chestorul Liviu Popa, a decis ca sunt prea multi politisti în comune iar consumul de combustibil si energie este prea mare. Atunci s-a luat masura ca politistii sa-si desfasoare activitatea la sectiile de politie, în timp ce în comune sa existe câte un sigur om care sa vegheze la ordinea si linistea publica. sursa: adevarul.ro

national
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web