Dorohoi News Logo

Nu vă anulaţi planurile pentru weekend. Vezi ce se întâmplă cu vremea

toamna

Dacă ieri şi astăzi asistăm la o răcire bruscă a vremii, pentru prima zi de weekend meteorologii anunţă temperaturi normale pentru această dată, şi spun că precipitaţiile se vor rări semnificativ.

Vineri, vremea va fi rãcoroasã, chiar rece pentru ultima decadã a lunii septembrie în jumãtatea de est a ţãrii unde, în cursul zilei, vor fi înnorãri şi local va ploua. În restul teritoriului cerul va fi variabil şi doar izolat va mai ploua slab, mai ales în zona de munte. Vântul va sufla moderat, cu intensificãri în regiunile estice şi la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 9 grade în Moldova şi 21 de grade în Lunca Dunãrii, iar cele minime vor fi cuprinse între 2 şi 12 grade, mai scãzute în estul Transilvaniei, spre -2 grade.Presiunea atmosferica va continua sã creascã uşor.

Sâmbătă, vremea va fi rãcoroasã, mai ales dimineaţa şi noaptea. În cursul zilei cerul va fi variabil, dar spre searã şi noaptea nebulozitatea se va accentua în vestul, centrul şi nordul ţãrii, unde local va ploua, în general slab cantitativ. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri la munte, iar la începutul zilei şi în extremitatea de est a teritoriului. Temperaturile maxime, în creştere faţã de ziua precedentã, vor fi cuprinse între 16 şi 25 de grade, cu cele mai coborâte valori în estul Transilvaniei şi nordul Moldovei şi cele mai ridicate în regiunile sudice şi sud-vestice. Temperaturile minime se vor încadra între 6 şi 14 grade, mai scãzute în zonele depresionare, spre -2 grade.

national
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web