Dorohoi News Logo

Profitaţi de ultima zi cu soare! De luni, vremea se răceşte

ploaie

Meteorologii anunţă că duminică va fi ultima zi cu vreme frumoasă. De luni, toamna îşi intră în drepturi. Aerul polar care se extinde peste toată ţara va face ca maximele sa scadă chiar şi cu 12-13 grade în estul ţării, astfel încât termometrele vor arăta maxime de la 10-12 grade în nordul ţării, până la cel mult 19-20 de grade în sudul extrem. Şi marţi, vremea va fi rece pentru această dată din calendar.

Duminică ne vom bucura de vreme frumoasă în aproape toată ţara, mai ales în prima parte a zilei, dar spre seară lucrurile se schimbă. După-amiază, în vest, nord şi centru, îşi vor face apariţia ploile. Maximele vor scădea uşor în vest şi în nord-vest, dar vor mai creşte puţin în sud şi în est, unde vor fi între 19-20 de grade în Maramureş şi 29-30 de grade în Lunca Dunării.

De luni, toamna îşi intră în drepturi. Aerul polar care se extinde peste toată ţara va face ca maximele sa scadă chiar şi cu 12-13 grade în estul ţării, astfel încât termometrele vor arăta maxime de la 10-12 grade în nordul ţării, până la cel mult 19-20 de grade în sudul extrem. Ploile vor acoperi centrul, estul şi sud-estul ţării, în timp ce în celelalte regiuni vor cădea averse, local, mai ales dimineaţaa, apoi norii vor începe să se rărească. În zona montană înaltă vor fi precipitaţii mixte. Spre seară şi noaptea, norii se vor retrage spre est şi doar în sud-est vor mai cădea câteva picături de ploaie. Şi vântul îşi va face simţită prezenţa în toate regiunile.

Marţi, vremea va fi rece pentru această dată, mai ales dimineaţa, când termometrele vor arăta în depresiune valori uşor sub limita îngheţului şi vor fi condiţii de formare a brumei. Vom scăpa însă de ploi. Vântul va mai sufla destul de alert la munte şi în est. Meteorologii prognozează maxime de la 12 grade în depresiunile intramontane din estul Transilvaniei, până la cel mult 20 de grade în Lunca Dunării.

La jumătatea săptămânii, vremea va rămâne, în general, frumoasă, dar răcoroasă noaptea şi dimineaţa mai ales, când bruma se va forma din nou în zonele depresionare. La amiază, maximele vor fi în general între 13 şi 22 de grade. În a doua parte a săptămânii va ploua slab. În majoritatea regiunilor, maximele vor fi apropiate de cele normale pentru a doua decadă a lunii octombrie.

national
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web