Dorohoi News Logo

Certificatul de Conformitate auto este obligatoriu începând cu 1 ianuarie 2013

certificat_de_conformitate

Incepand din prima zi a anului viitor, fiecare persoana care va cumpara o masina noua (aflata la prima inmatriculare), va trebui sa prezinte la Registrul Auto Roman si Certificatul de Conformitate al vehiculului, in original. RAR avertizeaza ca fara acest act, nu va elibera Cartea de Identitate a Vehiculului.

Acest Certificat de Conformitate are rolul de a atesta ca vehiculul este conform cu prevederile legislative in vigoare. Prin urmare, mare atentie pentru ca de la 1 ianuarie 2013 toate persoanele care vor cumpara autoturisme noi trebuie sa solicite comerciantului certificatul mentionat mai sus, dealer-ul avand obligatia sa il elibereze pe loc. In caz contrar, acestia se fac responsabili de eventualele probleme cauzate cumparatorilor deoarece absenta acestui act conduce in cele din urma la imposibilitatea inmatricularii autoturismului. RAR mai mentioneaza ca prezentarea Certificatului de Conformitate CE in original este necesara pentru toate vehiculele noi (autovehicule, remorci, autovehicule cu 2 sau 3 roti, cvadricicluri, tractoare agricole sau forestiere), cu exceptia, pentru o perioada limitata, a unor autovehicule de transport marfa sau persoane si remorci cu caracteristici speciale, sau a unor vehicule care nu au fost omologate comunitar (cum ar fi unele vehicule care provin din afara Uniunii Europene sau care au fost omologate national).

De asemenea Registrul Auto Roman mai precizeaza ca Certificatul de Conformitate este necesar si in cazul vehiculelor noi care detin omologare comunitara de tip si care sunt achizitionate individual din alte state.

national
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web