Dorohoi News Logo

Temperaturile scad în noiembrie, iar ploile vor apărea doar local

toamna_ploaie

Vremea se încălzeşte uşor de miercuri, iar spre sfârşitul săptămânii vom avea partea chiar de temeperaturi ce depăşesc 20 de grade Celsius. Însă în cea de-a doua săptămână a lui noiembrie, temperaturile vor scădea din nou la nivelul mediilor acestei perioade. Meteorologii ne anunţă că şansele de precipitaţii vor scădea din a doua jumătate a lunii noiembrie.

În Moldova, mediile termice vor marca o creştere semnificativă până pe 2 noiembrie, când vremea va deveni caldă. Regimul termic diurn se va menţine relativ ridicat până pe 5 noiembrie, cu temperaturi maxime, în medie, de aproximativ 17...18 grade.

Ulterior va avea loc un proces de răcire, iar în intervalul 8 – 12 noiembrie temperaturile se vor menţine apropiate de mediile multianuale ale primei decade din noiembrie, cu maxime de 10....11 grade şi minime de 2...4 grade.
Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai mare pe 30 octombrie, 1 noiembrie şi, din nou, după 5 noiembrie.

La munte în primele zile vremea se va încălzi treptat, iar mediile maximelor diurne vor creşte de la -2 grade pe 30 octombrie până la 9...10 grade în intervalul 2 – 5 noiembrie. Din 6 noiembrie temperaturile vor scădea treptat, apropiindu-se de mediile multianuale în jurul datei de 10 noiembrie, după care regimul termic va avea o tendinţă de uşoară creştere.

În intervalul de prognoză vor predomina ploile, cu o probabilitate mai mare de apariţie pe 1 noiembrie şi în perioada 5 – 12 noiembrie.

national
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web