Dorohoi News Logo

A murit actorul Iurie Darie

iurie-darie

După mai multe luni de suferinţă, artistul a fost răpus, până la urmă, de boală. Actorul, în vârstă de 83 de ani a suferit prima intervenţie chirurgicală pe 21 mai. Iurie Darie a murit după mai multe luni de suferinţă, din cauza unei boli teribile.

Astfel, în luna mai, Iurie Darie a fost internat la Spitalul de Urgenţă "Bagdasar-Arseni" din Capitală, unde a fost operat pentru montarea unui sistem de drenaj care să ajute la eliberarea lichidului în plus ce se acumula în zona creierului. Anterior, acesta suferise un accident vascular cerebral.

După aceste intervenţii chirurgicale, starea lui Iurie Darie a început să se deterioreze din ce în ce mai mult. "E un moment foarte greu. A fost un mare actor", spune actorul Mihai Marinescu, la România TV, care povesteşte că îl văzuse acum trei săptămâni şi părea că îşi va reveni.

Iurie Darie s-a nascut pe 14 martie 1929. A abolvit Institutul de Artă Teatrala si Cinematografica în 1952. A fost căsătorit cu actriţa Consuela Roşu. Din casătoria lor s-a născut, în 1959, Alexandru (Ducu) Darie, care, din 2002, este directorul Teatrului Bulandra din Bucureşti.

După moartea Consuelei Roşu, Iurie Darie s-a îndrăgostit de actriţa Anca Pandrea, cea de-a doua lui soţie, cu care a avut o relaţie de aproape 25 de ani.

În 2009, Iurie Darie a primit premiul de excelenţă pentru întreaga carieră la Festivalul Comediei Româneşti - festCO. Totodată, în martie anul acesta, Iurie Darie a primit premiul Gopo pentru întreaga carieră. Ultimul film în care a jucat Iurie Darie este "Maria Sa, Birlic!", un documentar despre actorul Grigore Vasiliu-Birlic.

national
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web