Dorohoi News Logo

ANM: Răcire bruscă a vremii, temperaturile scad sub 0 grade

vremea

Scăderi ale temperaturilor maxime până la valori de zero grade şi minime negative, asociate cu o răcire accentuată a vremii, sunt caracteristicile principale prognozate de către meteorologi începând cu data de 14 noiembrie. Până la acea dată, termometrele vor indica 12 grade Celsius pe timpul zilei, în timp ce noaptea se vor înregistra până la 4 grade Celsius, în special în zona Maramureşului, se arată în prognoza întocmită de Administraţia Naţională de Meteorologie pentru intervalul 12-25 noiembrie.

Potrivit meteorologilor, în Moldova, vremea se va răci simţitor în primele zile, apoi temperatura aerului nu va mai suferi variaţii importante, astfel încât valorile maxime se vor situa, în medie, între 5 şi 8 grade, iar cele minime vor fi uşor sub limita îngheţului. Va ploua slab în primele zile, iar în a doua parte a intervalului precipitaţiile, în continuare slabe, vor putea fi mixte.

La munte, vremea se va răci treptat, iar temperaturile maxime vor scădea de la o medie de 10-12 grade Celsius la începutul intervalului, spre 0-2 grade, la final. Temperaturile minime vor deveni preponderent negative în jurul datei de 18 noiembrie. Precipitaţiile vor fi slabe, mixte, iar probabilitatea mai ridicată de apariţie este începând cu 20 noiembrie.

Prognoza ANM, valabilă pentru perioada 12-25 noiembrie 2012, are la bază datele provenite de la Centrul european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) din Reading, Anglia.

national
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web